Om de methodiek Touching Child Care uit te dragen in Nederland zijn we in januari 2007 gestart met een de opleiding tot trainer.

Hiervoor zijn wij op zoek naar:

enthousiaste, gemotiveerde mensen met een passie voor

  • de kracht van positieve, respectvolle aanraking en
  • het brengen van rust, ontspanning en verbinding in (groepen) kinderen

Je wordt opgeleid om op zelfstandige basis te werken met het materiaal van Touching Child Care en zelf trainingen, workshops en informatieavonden te verzorgen op het gebied van onderlinge kindermassage en aanraakspel. Natuurlijk kun je na deze opleiding ook lessen onderlinge kindermassage en aanraakspel in groepen kinderen begeleiden.

In de opleiding wordt aandacht besteed aan de wetenschappelijk onderbouwing van de methode. Ook gaan we uitgebreid in op de inhoud van de materialen waarmee we werken en doen we veel werkvormen zelf. Dit laatste met de achterliggende gedachte dat je wat je zelf ervaren hebt beter uit kunt leggen.

Naast de opleidingsdagen krijg je ook stage- en praktijkopdrachten mee om thuis aan te werken. Zo leer je de opgedane kennis en vaardigheden direct in de praktijk te brengen en heb je aan het eind van de opleiding (minstens) één presentatie klaar waarmee je direct aan het werk kunt.

Om de kwaliteit en professionaliteit van de opleiding te waarborgen, wordt alle belangstellenden gevraagd om een c.v. en motivatie te mailen. Naar aanleiding van je mail hebben we (telefonisch) contact. Samen kijken we of onze verwachtingen van elkaar kloppen, zodat we in goede harmonie aan de opleiding kunnen beginnen.

Je kunt je c.v. en motivatie mailen naar info@touchingchildcare.nl.

Inhoud van de opleiding

Dag 1
Introductie Touching Child Care en aanraakwerkvormen in de praktijk met “De Kriebelkist”

Dag 2
Wetenschappelijke onderbouwing Touching Child Care en werken met de werkvormen en massageverhalen uit trainingsmap (leeftijd 0 – 9 jaar)

Dag 3
Presentatie wetenschappelijke onderbouwing TCC
Werken met werkvormen en  massages uit de trainingsmap (9 – 12 jaar)

Dag 4
Presentatie en bespreking stage- en praktijkopdrachten, bespreken vragen vanuit de praktijk en doornemen organisatie en ondersteuning TCC voor trainers. Indien wenselijk behandelen we een verdiepend of ondersteunend onderwerp dat door de deelnemers zelf wordt aangedragen. Denk hierbij aan acquisitie of presentatie. We sluiten de opleiding af met een feestelijke uitreiking van de certificaten.

Na de opleiding

Als je alle opleidingsdagen hebt gevolgd en je praktijk- en stageopdrachten zijn afgerond ontvang je een certificaat. Na ontvangst van het certificaat kun je onder de vlag van Touching Child Care op bijv. scholen en andere pedagogische instellingen trainingen, workshops en informatieavonden verzorgen.

Als trainer kun je lid worden van het trainersnetwerk van Touching Child Care. Klik hier voor meer informatie over de inhoud en kosten van het lidmaatschap.

Middels een nieuwsbrief en een online community word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Op de online community vind je ook materialen die je mag gebruiken in jouw dagelijkse praktijk zoals presentaties, voorbeeldoffertes, beeldmateriaal en massagekaarten.

Trainers kunnen ook deelnemen aan de inspiratiedag die jaarlijks door Touching Child Care wordt georganiseerd. Op deze dag ontmoet je mede-trainers. We wisselen kennis uit en brengen je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en materialen op het gebied van onderlinge kindermassage en aanraakspel. Tevens is er op deze dag een workshop over een onderwerp waarmee je de trainingen en workshops die je geeft kunt verrijken.

Trainers
Lottie van Tol & Corina de Boer

Plaats & Data
Culemborg : 6 en 7 september 2019, 11 oktober 2019 en 15 november 2019

Tijd
9.30-16:00

Kosten
Je kunt kiezen uit een van de onderstaande pakketten.

  • €    850,– basis is: instructiemap, handouts, lunch, koffie/thee, PR materiaal en 21% BTW
  • € 1.000,– basis + “De Kriebelkist”

Opgave

Stuur je c.v. met motivatie naar info@touchingchildcare.nl. Dan neem ik contact met je op voor een (telefonisch) gesprek.

Aankomende opleidingen tot trainer

Individueel traject tot trainer

Het is ook mogelijk om een individueel traject tot trainer Touching Child Care te volgen. Deze training wordt in overleg met jou samengesteld en helemaal toegesneden op de kennis en vaardigheden die jij nog nodig hebt om de trainingen en workshops van TCC te kunnen geven.

De eerste dag van de training doe je mee met een training “onderlinge kindermassage voor professionals”. Data en tijden van deze trainingen vind je elders op deze website. Naar aanleiding van deze trainingsdag kijken we samen wat jij nog nodig hebt, aan kennis en vaardigheden, om zelf zo’n training te kunnen geven.

Dag twee (en indien nodig drie) bestaat uit het bespreken en presenteren van de praktijk- en stageopdrachten die je ontvangt. Tevens besteden we op deze dag aandacht aan de ontwikkeling van de kennis en vaardigheden die jij hebt aangegeven nodig te hebben.

De prijs van de eerste trainingsdag is gelijk aan die voor de overige cursisten. De tweede, individuele trainingsdag kost € 425,– incl. BTW, lunch en koffie/thee, les- en PR- materiaal.

Heb je interesse in een individueel traject tot trainer neem dan contact op via info@touchingchildcare.nl of (06) 27 10 67 19.

Ook voor vragen met betrekking tot de opleiding in groepsverband kun je via mail of telefoon contact opnemen.

CONTACT