(Gast)ouders

Als (gast)ouder is het je heel wat waard dat je kinderen lekker in hun vel zitten. Dat ze zich op een ontspannen manier kunnen ontwikkelen en dat jij voldoende kennis, vaardigheden en materiaal tot je beschikking hebt om hen daarbij te ondersteunen.

De tastzin is een waardevol zintuig dat steeds minder wordt gebruikt, maar wel erg belangrijk is voor een goede algehele ontwikkeling, zowel cognitief als motorisch. Daarnaast kan onderlinge kindermassage en aanraakspel helpen bij het brengen van rust en ontspanning bij kinderen individueel en in een groep.

Hieronder vind je enkele mogelijkheden waarmee jij je kennis en vaardigheden op het gebied van het stimuleren van de tastzin kunt bijspijkeren.

Workshop “De Kriebelkist”

In deze praktische en interactieve workshop leer je hoe je kinderen kunt stimuleren om hun tastzin meer te gaan gebruiken. De tastzin is een waardevol zintuig dat steeds minder wordt gebruikt, maar wel erg belangrijk is voor een goede algehele ontwikkeling, zowel cognitief als motorisch.

Tijdens deze workshop krijg je achtergrondinformatie over hoe en waarom aanraakspel en onderlinge kindermassage werkt.

Daarnaast passeert een schat aan aanraakwerkvormen en voelmaterialen en -spellen de revue. Hier ga je ook mee aan de slag.

Aan het eind van deze workshop ga je ontspannen en vol ideeën naar huis. Ook heb je minimaal één van die ideeën zover uitgewerkt dat je er direct de volgende dag mee aan de slag kunt.

Meer informatie over deze workshop? Klik hier!

Informatie- of ouderavond 

Tijdens deze avond krijg je informatie over hoe de methode van Touching Child Care werkt.

Wat is aanraken? Wat doet het? En hoe kan dat? Dat zijn vragen waarop je deze avond antwoord krijgt.

Daarnaast gaan we verschillende werkvormen bekijken en uitproberen. Zo ervaar je zelf wat zachte, respectvolle, gewenste aanraking met je doet en heb je direct materiaal waarmee je zelf aan de slag kunt.

Verdiepingsdag

De verdiepingsdag is een dag waarop je kennismaakt met en je verdiept in een thema dat sterk verwant is aan aanraking, onderlinge kindermassage en aanraakspel. Op dit moment werken we met twee verschillende thema’s, te weten “Aanraken vanuit verbondenheid” en “Haptendo”.

Naast het delen van jouw ervaringen met onderlinge kindermassage en aanraakspel en het bekijken van nieuwe voelmaterialen, massageverhalen en aanraakwerkvormen ga je vooral aan de slag met een van de eerder genoemde thema’s.

Meer informatie over de inhoud van de dag en de verschillende thema’s? Klik hier!

Aankomende cursussen

Zoek je een traject op maat voor jouw team of organisatie? Neem dan contact op met Touching Child Care

CONTACT